Propozycja 1
Zupa: Rosół domowy z makaronem / Consomme drobiowe / Krem z białych warzyw / Toskańska z pomidorów pelati / Krem z pieczonej papryki
Danie główne: Klasyczny de volaille z kurczaka (panierowane) / Kotlet panierowany z kurczaka z peperonatą (panierowane) / Pierś w migdałowej panierce (panierowane) / Cordon Blue (panierowane) / Pieczeń wieprzowa po wielkopolsku polewana czerwonym winem / Pieczeń z karkówki na sposób żydowski / Staropolski zraz wołowy zawijany / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym / Stir fry z kaszą gryczaną (WEGE) / Kotlet z kalafiora (WEGE)
Dodatki do dania głównego: Ziemniaki z wody / Ziemniaki puree / Ziemniaczki pieczone / Frytki / Kuleczki ziemniaczane / Pyzy / Gnocchi / Kluski śląskie / Kopytka / Kluski półfrancuskie / Ryż / Ryż z warzywami
Surówki: Biała kapusta / Buraczki / Marchew / Seler / Porowa
Warzywa na ciepło: Kapusta zasmażana / Modra kapusta zasmażana / Marchewka z groszkiem / Bukiet jarzyn na ciepło / Warzywa grillowane / Fasolka szparagowa / Brukselka / Kalafior gotowany
Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną / Panna Cotta / Mus czekoladowy
Zimny bufet: Galantyna z kurczaka / Kurczak z szynką i zielonymi szparagami / Schab pieczony ze śliwką po duńsku / Roladka ze schabu nadziewana musem ziołowo paprykowym / Polędwiczki wieprzowe w pieprzu / Szparagi w szynce / Tymbaliki drobiowe / Ryba w zalewie karmelowo octowej / Płatki wędzonego łososia na grzance / Tatar z śledzia na chrupiącej grzance / Śledź w śmietanie / Jaja w sosie tatarskim (WEGE) / Roladka szpinakowa z twarogiem (WEGE) / Pomidor faszerowany kuskusem (WEGE)
Sałatka: Jarzynowa / Grecka / Meksykańska
Zupa na śniadanie nocne: Barszcz czysty
Danie ciepłe na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Szaszłyki drobiowe z ryżem po turecku / Golonka z zasmażaną kapustą / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Gołąbki (VEGE lub Mięsne)
Propozycja 2
Zupa: Rosół domowy z makaronem / Consomme drobiowe / Krem z białych warzyw / Żurek / Esencja z borowików / Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem / Toskańska z pomidorów pelati / Krem z pieczonej papryki
Danie główne: Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Pierś w migdałowej panierce (panierowane) / Cordon Blue wieprzowy (panierowane) / Kąski kurczaka w sosie potrawkowym podawane na ryżu / Caprese z kurczaka z mozzarellą i pomidorami / Roladka z indyka faszerowana seremi i szynką wędzoną / Kaczka podana w podgrzewaczach z modrą kapustą i prażonym jabłkiem / Polędwiczki z sosem grzybowym / Pieczeń wieprzowa z karkówki, podana po żydowsku / Tradycyjny zraz wołowy / Policzki wołowe sous vide / Dorsz w sosie koperkowym zapiekany z ziołowym masełkiem / Stir fry z kaszą gryczaną (WEGE) / Kotlet z kalafiora (WEGE)
Dodatki do dania głównego: Ziemniaki z wody / Ziemniaki puree / Ziemniaczki pieczone / Frytki / Kuleczki ziemniaczane / Pyzy / Gnocchi / Kluski śląskie / Kopytka / Kluski półfrancuskie / Ryż / Ryż z warzywami
Surówki: Biała kapusta / Buraczki / Marchew / Seler / Por / MIX sałat z winegret / mizeria (sezonowo)
Warzywa na ciepło: Kapusta zasmażana / Modra kapusta zasmażana / Marchewka z groszkiem / Bukiet jarzyn na ciepło / Buraczki zasmażane / Fasolka szparagowa / Brukselka / Kalafior gotowany / Szparagi (sezonowo)
Deser: Lody waniliowe z gorącymi malinami / Sorbet owocowy / Panna cotta z musem z malin / Tarta jabłkowa z lodami / Pavlova / Creme Brulee
Zimny bufet: Roladka drobiowa z polędwiczką i borowikami / Kurczak z szynką i zielonymi szparagami / Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim / Schab pieczony ze śliwką po duńsku / Schab nadziewany musem chrzanowym / Roladka z polędwiczki wieprzowej z borowikami / Roladka wieprzowa z kurkami i tymiankiem / Polędwiczki wieprzowe w kolorowym pieprzu / Ptysie z musem z wątróbki gęsiej i pikantnym korniszonem / Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Pstrąg w ziołach / Płatki wędzonego łososia na grzance / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Tymbaliki drobiowe / Szparagi w szynce / Ryba po grecku / Śledź serwowany na trzy sposoby / Jaja w sosie tatarskim (WEGE) / Roladka szpinakowa z twarogiem (WEGE) / Pomidor faszerowany kuskusem (WEGE)
Sałatka: Jarzynowa / Grecka / Brokułowa / Selerowa z ananasem / Cesarska
Zupa na kolacje: Węgierska / Gulaszowa / Z pieczonej papryki / Żurek domowy
Danie ciepłe na kolacje: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Kurczak w kremie paprykowym z kluseczkami / Wieprzowina na ostro z ryżem / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Żeberka BBQ / Policzki wołowe / Gołąbki (WEGE lub Mięsne)
Zupa na śniadanie nocne: Barszcz czysty
Danie ciepłe na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Szaszłyki drobiowe z ryżem po turecku / Golonka z zasmażaną kapustą / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Pikantne pałeczki z kurczaka / Filet z indyka grillowany z mozzarellą i pomidorem z pesto / Golonka peklowana podana z zasmażaną kapustą lub po bawarsku / Łosoś w sosie porowym, podawany na ryżu LUB udziec pieczony z dodatkami serwowany przez szefa kuchni na sali
Propozycja 3
Amus bouche: Półgęsek na puree z batatów z rozmarynem / Anchois z sosem z tuńczyka, orzechami laskowymi podane na chrupiącym chlebku / Krewetka na pikantnym salami z czarnym kawiorem / Bakłażan grillowany z mozzarellą i suszonym pomidorem
Przystawka: Pasterek gęsiny sous vide na musie z suszonych pomidorów i ricotty oprószona tartą skórką pomarańczy / Medalion z polędwiczki wieprzowej, owinięty boczkiem, podany na karmelizowanej cebuli i polany sosem serowym / Ostry tatar z łososia, oprawiony czarnym kawiorem i kapką sosu mayo / Przegrzebka na kandyzowanej pomarańczy z odrobiną sosu pomarańczowego
Zupa: Rosół z bażanta z kluseczkami półfrancuskimi / Krem z szaragów z oliwą truflową (sezonowo) / Bulion grzybowy z smażonymi borowikami i kluseczkami / Zupa pistacjowa z kuminem i szafranem / Krem z brukwi z paprykowym makaronem / Pierożek z kurkami w bulionie grzybowym
Pierwsze danie główne: Comber cielęcy, glazurowana marchewka z tymiankiem i pomarańczą / Plastry kaczej piersi z sosem żurawinowym i grillowanymi cząstkami ziemniaków / Skok z królika duszony na białym winie z pyzami / Boczek z dzika z puree z ziemniaków i kaszanki / Stek z rekina na risotto cytrynowym / Grillowany ser halloumi z salsą z truskawek i malin
Intermezzo: Kilka plasterków polędwicy na musie musztardowym z suszonymi pomidorami i kaparami / Ring befsztyku tatarskiego wymieszany z dodatkami i bułeczką / Ślimak po burgundzku / Literatka pestek granatu i awokado z sorbetem truskawkowym
Drugie danie główne: Grillowana pierś z kurczaka na sałacie rzymskiej polana sosem cezar i obsypana grzankami / Przepiórka owinięta w plaster boczku, podane na puree z zielonym groszku / Stek z rostbefu na guacamole z zielonymi szparagami / Polędwica z dorsza na duszonych warzywach julienne / Kalmary pieczone z warzywami / Risotto z kurkami, zielonym groszkiem i serem kozim
Deser: Grillowana gruszka z tymiankiem / Naturalne lody mleczne z gorącymi malinami / Mus czekoladowy z borówkami / Panna cotta z musem z malin / Galette z truskawkami i rabarbarem / Pavlova
Zupa na kolacje: Żurek w bochenku / Węgierska zupa gulaszowa / Chińska zupa z wołowiną i makaronem sojowym / Tajska zupa na mleczku kokosowym z kurczakiem i makaronem chow mein / Ostra zupa meksykańska z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą / Włoskie minestrone z kurczakiem i makaronem spaghetti
Danie na kolacje: Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu, podawana z ziemniakami gratin / Golonka peklowana, podawana na kapuście zasmażanej / Quesadillas z farszem chili con carne / Hamburger z szarpana wołowiną i sosem BBQ / Pikantne pałeczki z kurczaka w panierce Kentucky z sosami / Łosoś w sosie porowym na ryżu / Paella z owocami morza / Krewetki medium z chilli, czosnkiem i pietruszką, podawane z bruschettą
Zupa na śniadanie nocne: Domowy rosół z makaronem / Barszcz czerwony z pasztecikiem / Toskański krem pomidorowy / Krem z białych warzyw
Danie na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami, podawany z pieczywem, masełkiem i smalczykiem / Szaszłyki drobiowe, podawane z ryżem po turecku / Gulasz z policzków wołowych, podawany z kluskami śląskimi / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Żeberka z sosem BBQ i frytkami steakhouse / Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
PAKIETY DODATKOWE
OPCJA 1
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis
OPCJA 2
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis
Ciasta MIX – 3 porcje na osoby
Owoce w bufecie
OPCJA 3
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis
Ciasta MIX – 3 porcje na osoby
Owoce w bufecie
Tort Weselny z oferty cukierni „Kandulski”
ATRAKCJE KULINARNE
Live cooking - pokaz połączony z degustacją. Do wyboru np. pokaz kuchni amerykańskiej z hamburgerami w roli głównej, kuchnia włoska gdzie goście nauczą się przyrządzać pasty zgodnie z oryginalnymi recepturami lub wielkie grillowanie z karkówkami, kiełbasami i boczkiem.
Sushi master - pokaz połączony z degustacją. Sushi master będzie przyrządzał specjały kuchni japońskiej.
Bufet z Włoskimi specjałami - duży plater z Carpaccio wołowym, brushetty, pizza pane, salami spianata, salami milano, szynka parmeńska, parmezan, mozzarella, gorgonzola, oliwki, rukola, suszone pomidory, oliwy smakowe, ciabatty, grisini itp..
Bufet z owocami morza - krewetki i langustynki gotowane w pancerzach, ostrygi z cytryną podawane na kruszonym lodzie, panierowane krążki z kalmara z DIPem, małże świętego Jakuba z posypką itp..
Bufet wiejski - różne wiejskie kiełbasy, kabanosy, szynki, salceson, kaszanka, wątrobianka, pasztet, ryba opiekana, twaróg, smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski itp..
Staropolski bufet - bigos, gołąbki, pieczeń, karkówka po żydowsku, pierogi itp..
Finger food - mini przekąsek w różnych formach np. wrapy, burgerki, szaszłyczki, vol au vent, tartynki itp..
Azjatycki bufet - kaczka po pekińsku, sajgonki, pad thai z kurczakiem, pierożki wonton, tajskie szaszłyki itp..
Candy Bar - babeczki z owocami, makaroniki francuskie, stożek z truskawek maczanych w czekoladzie, lizaki lollipops, bomby rumowe itp..
Fontanna czekolady - specjalna czekolada oraz owoce i słodycze do maczania w niej. Stanowi świetne dopełnienie candy baru.
Budka z lodami - ustawiana wewnątrz lub na zewnątrz. W cenie obsługa, konserwator, 3 kuwety z lodami (ok. 200 gałek), wafle. Do wyboru różne smaki lodów rzemieślniczych.
Udziec - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Udziec wraz z dodatkami.
Prosiak - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Prosiak wraz z dodatkami.
Indyk - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Indyk wraz z dodatkami.
Gęś faszerowana - podawana o wcześniej ustalonej godzinie na stoły gości na przykład, jako rozszerzenie kolacji.
Pieczeń - podawana o wcześniej ustalonej godzinie na stoły gości na przykład jako rozszerzenie kolacji. Pieczeń z karkówki, szpikowana czosnkiem podawana z sosem pieczeniowym.
Tatary - zazwyczaj serwowane przez kelnerów, podawane jako rozszerzenie jednego z bufetów lub na stoły. Wykonane z siekanej wołowiny wymieszane z dodatkami i przyprawami podawane w formowane sześcianów lub walcy.
Sandacz - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Cała ryba jest faszerowana, zalana w galarecie i podana na sałatce.
Łosoś - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Łosoś gotowany w całości wraz z dodatkami.
Ryby wędzone - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z wędzonym halibutem, łososiem i pstrągiem.
Deska serów - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z serem poduszkowym białym i wędzonym, suszonymi pomidorami i winogronami.
Deska wędlin - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z suszoną kiełbasą, szynką, oliwkami i winogronami.
Fontanna alkoholowa - zazwyczaj na osobnym bufecie, dokładna lokalizacja fontanny do ustalenia w trakcie spotkania. Wsad 4l do ustalenia jaki drinki ma serwować dla gości.
Barman GLMOUR - barman przyrządza drinki z alkoholu powierzonego przez Parę Młodą w czasie całego wesela. Drinki do ustalenia.
Słój Mojito - zazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.
Słój Prosecco - zazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.
Słój z Lemoniadą - zazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.
Roll Bar z piwem - zazwyczaj ustawiany na zewnątrz.
lub
Dzięki powiadomieniom będziecie Państwo znali najnowsze oferty, promocje i wydarzenia w Glamour.