Glamour, Przeźmierowo

MENU WESELNE

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

MENU WESELNE KARTA DAŃ DO WYBORU NA WESELE

Wspaniały dzień dla Pary Młodej, całej rodziny i grona przyjaciuł. Wszyscy szczęśliwi i radośni świętują zawarcie związku małżeńskiego przez zakochanych.
Przy tak wyjątkowej okazji nie może zabraknąć wyśmienitego jedzenia.
Stoły pełne pyszności,bogate bufety oraz widowiskowe atrakcje kulinarne to nasza specjalność.
Przygotowane trzy warianty menu. Każdy z nich spełnia inne oczekiwania co do ilości jedzenia, wykwintności potraw i formy ich podania.

Propozycja 1

Zupa: Rosół domowy z makaronem / Consomme drobiowe / Krem z białych warzyw / Toskańska z pomidorów pelati / Krem z pieczonej papryki

Danie główne: Klasyczny de volaille z kurczaka (panierowane) / Kotlet panierowany z kurczaka z peperonatą (panierowane) / Pierś w migdałowej panierce (panierowane) / Cordon Blue (panierowane) / Pieczeń wieprzowa po wielkopolsku polewana czerwonym winem / Pieczeń z karkówki na sposób żydowski / Staropolski zraz wołowy zawijany / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym / Stir fry z kaszą gryczaną (WEGE) / Kotlet z kalafiora (WEGE)

Dodatki do dania głównego: Ziemniaki z wody / Ziemniaki puree / Ziemniaczki pieczone / Frytki / Kuleczki ziemniaczane / Pyzy / Gnocchi / Kluski śląskie / Kopytka / Kluski półfrancuskie / Ryż / Ryż z warzywami

Surówki: Biała kapusta / Buraczki / Marchew / Seler / Porowa

Warzywa na ciepło: Kapusta zasmażana / Modra kapusta zasmażana / Marchewka z groszkiem / Bukiet jarzyn na ciepło / Warzywa grillowane / Fasolka szparagowa / Brukselka / Kalafior gotowany

Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną / Panna Cotta / Mus czekoladowy

Zimny bufet: Galantyna z kurczaka / Kurczak z szynką i zielonymi szparagami / Schab pieczony ze śliwką po duńsku / Roladka ze schabu nadziewana musem ziołowo paprykowym Polędwiczki wieprzowe w pieprzu / Szparagi w szynce / Tymbaliki drobiowe / Ryba w zalewie karmelowo octowej / Płatki wędzonego łososia na grzance Tatar z śledzia na chrupiącej grzance / Śledź w śmietanie / Jaja w sosie tatarskim (WEGE) / Roladka szpinakowa z twarogiem (WEGE) / Pomidor faszerowany kuskusem (WEGE)

Sałatka: Jarzynowa / Grecka / Meksykańska

Zupa na śniadanie nocne: Barszcz czysty

Danie ciepłe na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Szaszłyki drobiowe z ryżem po turecku / Golonka z zasmażaną kapustą / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Gołąbki (VEGE lub Mięsne)

Propozycja 2

Zupa: Rosół domowy z makaronem / Consomme drobiowe / Krem z białych warzyw / Żurek / Esencja z borowików / Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem / Toskańska z pomidorów pelati / Krem z pieczonej papryki

Danie główne: Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Pierś w migdałowej panierce (panierowane) / Cordon Blue wieprzowy (panierowane) / Kąski kurczaka w sosie potrawkowym podawane na ryżu / Caprese z kurczaka z mozzarellą i pomidorami / Roladka z indyka faszerowana seremi i szynką wędzoną / Kaczka podana w podgrzewaczach z modrą kapustą i prażonym jabłkiem / Polędwiczki z sosem grzybowym / Pieczeń wieprzowa z karkówki, podana po żydowsku / Tradycyjny zraz wołowy / Policzki wołowe sous vide / Dorsz w sosie koperkowym zapiekany z ziołowym masełkiem / Stir fry z kaszą gryczaną (WEGE) / Kotlet z kalafiora (WEGE)

Dodatki do dania głównego: Ziemniaki z wody / Ziemniaki puree / Ziemniaczki pieczone / Frytki / Kuleczki ziemniaczane / Pyzy / Gnocchi / Kluski śląskie / Kopytka / Kluski półfrancuskie / Ryż / Ryż z warzywami

Surówki: Biała kapusta / Buraczki / Marchew / Seler / Por / MIX sałat z winegret / mizeria (sezonowo)

Warzywa na ciepło: Kapusta zasmażana / Modra kapusta zasmażana / Marchewka z groszkiem / Bukiet jarzyn na ciepło / Buraczki zasmażane / Fasolka szparagowa / Brukselka / Kalafior gotowany / Szparagi (sezonowo)

Deser: Lody waniliowe z gorącymi malinami / Sorbet owocowy / Panna cotta z musem z malin / Tarta jabłkowa z lodami / Pavlova / Creme Brulee

Zimny bufet: Roladka drobiowa z polędwiczką i borowikami / Kurczak z szynką i zielonymi szparagami / Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim / Schab pieczony ze śliwką po duńsku / Schab nadziewany musem chrzanowym / Roladka z polędwiczki wieprzowej z borowikami / Roladka wieprzowa z kurkami i tymiankiem / Polędwiczki wieprzowe w kolorowym pieprzu / Ptysie z musem z wątróbki gęsiej i pikantnym korniszonem / Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Pstrąg w ziołach / Płatki wędzonego łososia na grzance / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Tymbaliki drobiowe / Szparagi w szynce / Ryba po grecku / Śledź serwowany na trzy sposoby / Jaja w sosie tatarskim (WEGE) / Roladka szpinakowa z twarogiem (WEGE) / Pomidor faszerowany kuskusem (WEGE)

Sałatka: Jarzynowa / Grecka / Brokułowa / Selerowa z ananasem / Cesarska

Zupa na kolacje: Węgierska / Gulaszowa / Z pieczonej papryki / Żurek domowy

Danie ciepłe na kolacje: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Kurczak w kremie paprykowym z kluseczkami / Wieprzowina na ostro z ryżem / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Żeberka BBQ / Policzki wołowe / Gołąbki (WEGE lub Mięsne)

Zupa na śniadanie nocne: Barszcz czysty

Danie ciepłe na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami / Szaszłyki drobiowe z ryżem po turecku / Golonka z zasmażaną kapustą / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Pikantne pałeczki z kurczaka / Filet z indyka grillowany z mozzarellą i pomidorem z pesto / Golonka peklowana podana z zasmażaną kapustą lub po bawarsku / Łosoś w sosie porowym, podawany na ryżu LUB udziec pieczony z dodatkami serwowany przez szefa kuchni na sali

Propozycja 3

Amus bouche: Półgęsek na puree z batatów z rozmarynem / Anchois z sosem z tuńczyka, orzechami laskowymi podane na chrupiącym chlebku / Krewetka na pikantnym salami z czarnym kawiorem / Bakłażan grillowany z mozzarellą i suszonym pomidorem

Przystawka: Pasterek gęsiny sous vide na musie z suszonych pomidorów i ricotty oprószona tartą skórką pomarańczy / Medalion z polędwiczki wieprzowej, owinięty boczkiem, podany na karmelizowanej cebuli i polany sosem serowym / Ostry tatar z łososia, oprawiony czarnym kawiorem i kapką sosu mayo / Przegrzebka na kandyzowanej pomarańczy z odrobiną sosu pomarańczowego

Zupa: Rosół z bażanta z kluseczkami półfrancuskimi / Krem z szaragów z oliwą truflową (sezonowo) / Bulion grzybowy z smażonymi borowikami i kluseczkami / Zupa pistacjowa z kuminem i szafranem / Krem z brukwi z paprykowym makaronem / Pierożek z kurkami w bulionie grzybowym

Pierwsze danie główne: Comber cielęcy, glazurowana marchewka z tymiankiem i pomarańczą / Plastry kaczej piersi z sosem żurawinowym i grillowanymi cząstkami ziemniaków / Skok z królika duszony na białym winie z pyzami / Boczek z dzika z puree z ziemniaków i kaszanki / Stek z rekina na risotto cytrynowym / Grillowany ser halloumi z salsą z truskawek i malin

Intermezzo: Kilka plasterków polędwicy na musie musztardowym z suszonymi pomidorami i kaparami / Ring befsztyku tatarskiego wymieszany z dodatkami i bułeczką / Ślimak po burgundzku / Literatka pestek granatu i awokado z sorbetem truskawkowym

Drugie danie główne: Grillowana pierś z kurczaka na sałacie rzymskiej polana sosem cezar i obsypana grzankami / Przepiórka owinięta w plaster boczku, podane na puree z zielonym groszku / Stek z rostbefu na guacamole z zielonymi szparagami / Polędwica z dorsza na duszonych warzywach julienne / Kalmary pieczone z warzywami / Risotto z kurkami, zielonym groszkiem i serem kozim

Deser: Grillowana gruszka z tymiankiem / Naturalne lody mleczne z gorącymi malinami / Mus czekoladowy z borówkami / Panna cotta z musem z malin / Galette z truskawkami i rabarbarem / Pavlova

Zupa na kolacje: Żurek w bochenku / Węgierska zupa gulaszowa / Chińska zupa z wołowiną i makaronem sojowym / Tajska zupa na mleczku kokosowym z kurczakiem i makaronem chow mein / Ostra zupa meksykańska z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą / Włoskie minestrone z kurczakiem i makaronem spaghetti

Danie na kolacje: Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu, podawana z ziemniakami gratin / Golonka peklowana, podawana na kapuście zasmażanej / Quesadillas z farszem chili con carne / Hamburger z szarpana wołowiną i sosem BBQ / Pikantne pałeczki z kurczaka w panierce Kentucky z sosami / Łosoś w sosie porowym na ryżu / Paella z owocami morza / Krewetki medium z chilli, czosnkiem i pietruszką, podawane z bruschettą

Zupa na śniadanie nocne: Domowy rosół z makaronem / Barszcz czerwony z pasztecikiem / Toskański krem pomidorowy / Krem z białych warzyw

Danie na śniadanie nocne: Bigos staropolski z mięsiwem i śliwkami, podawany z pieczywem, masełkiem i smalczykiem / Szaszłyki drobiowe, podawane z ryżem po turecku / Gulasz z policzków wołowych, podawany z kluskami śląskimi / Strogonoff drobiowy z kluseczkami / Żeberka z sosem BBQ i frytkami steakhouse / Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym


PAKIETY DODATKOWE

OPCJA 1
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis

OPCJA 2
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis
Ciasta MIX – 3 porcje na osoby
Owoce w bufecie

OPCJA 3
Napoje bez limitu – woda, soki, cola, sprite
Serwis alkoholowy – schłodzenie, lód, kulery, serwis
Ciasta MIX – 3 porcje na osoby
Owoce w bufecie
Tort Weselny z oferty cukierni „Kandulski”


ATRAKCJE KULINARNE

LIVE COOKING

Live cooking - pokaz połączony z degustacją. Do wyboru np. pokaz kuchni amerykańskiej z hamburgerami w roli głównej, kuchnia włoska gdzie goście nauczą się przyrządzać pasty zgodnie z oryginalnymi recepturami lub wielkie grillowanie z karkówkami, kiełbasami i boczkiem.

 

SUSHI MASTER

Sushi master - pokaz połączony z degustacją. Sushi master będzie przyrządzał specjały kuchni japońskiej.

 

BUFET WŁOSKI

Bufet z Włoskimi specjałami - duży plater z Carpaccio wołowym, brushetty, pizza pane, salami spianata, salami milano, szynka parmeńska, parmezan, mozzarella, gorgonzola, oliwki, rukola, suszone pomidory, oliwy smakowe, ciabatty, grisini itp..

 

BUFET MORSKI

Bufet z owocami morza - krewetki i langustynki gotowane w pancerzach, ostrygi z cytryną podawane na kruszonym lodzie, panierowane krążki z kalmara z DIPem, małże świętego Jakuba z posypką itp..

 

BUFET WIEJSKI

Bufet wiejski - różne wiejskie kiełbasy, kabanosy, szynki, salceson, kaszanka, wątrobianka, pasztet, ryba opiekana, twaróg, smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski itp..

 

BUFET STAROPOLSKI

Staropolski bufet - bigos, gołąbki, pieczeń, karkówka po żydowsku, pierogi itp..

 

FINGER FOOD

Finger food - mini przekąsek w różnych formach np. wrapy, burgerki, szaszłyczki, vol au vent, tartynki itp..

 

BUFET AZJATYCKI

Azjatycki bufet - kaczka po pekińsku, sajgonki, pad thai z kurczakiem, pierożki wonton, tajskie szaszłyki itp..

 

CANDY BAR

Candy Bar - babeczki z owocami, makaroniki francuskie, stożek z truskawek maczanych w czekoladzie, lizaki lollipops, bomby rumowe itp..

 

FONTANNA CZEKOLADY

Fontanna czekolady - specjalna czekolada oraz owoce i słodycze do maczania w niej. Stanowi świetne dopełnienie candy baru.

 

LODY

Budka z lodami - ustawiana wewnątrz lub na zewnątrz. W cenie obsługa, konserwator, 3 kuwety z lodami (ok. 200 gałek), wafle. Do wyboru różne smaki lodów rzemieślniczych.

 

UDZIEC

Udziec - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Udziec wraz z dodatkami.

 

PROSIAK

Prosiak - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Prosiak wraz z dodatkami.

 

INDYK

Indyk - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Indyk wraz z dodatkami.

 

GĘŚ FASZEROWANA

Gęś faszerowana - podawana o wcześniej ustalonej godzinie na stoły gości na przykład, jako rozszerzenie kolacji.

 

PIECZEŃ

Pieczeń - podawana o wcześniej ustalonej godzinie na stoły gości na przykład jako rozszerzenie kolacji. Pieczeń z karkówki, szpikowana czosnkiem podawana z sosem pieczeniowym. 

 

TATAR

Tatary - zazwyczaj serwowane przez kelnerów, podawane jako rozszerzenie jednego z bufetów lub na stoły. Wykonane z siekanej wołowiny wymieszane z dodatkami i przyprawami podawane w formowane sześcianów lub walcy.

 

SANDACZ

Sandacz - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Cała ryba jest faszerowana, zalana w galarecie i podana na sałatce.

 

ŁOSOŚ

Łosoś - podawana o wcześniej ustalonej godzinie przez szefa kuchni. Łosoś gotowany w całości wraz z dodatkami.

 

RYBY WĘDZONE

Ryby wędzone - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z wędzonym halibutem, łososiem i pstrągiem.

 

DESKA SERÓW

Deska serów - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z serem poduszkowym białym i wędzonym, suszonymi pomidorami i winogronami.

 

DESKA WĘDLIN

Deska wędlin - zazwyczaj jako rozszerzenie jednego z bufetów lub podawane do zimnego bufetu na stoły. Deska z suszoną kiełbasą, szynką, oliwkami i winogronami.

 

FONTANNA ALKOHOLOWA

Fontanna alkoholowa - zazwyczaj na osobnym bufecie, dokładna lokalizacja fontanny do ustalenia w trakcie spotkania. Wsad 4l do ustalenia jaki drinki ma serwować dla gości.

 

BARMAN

Barman GLMOUR - barman przyrządza drinki z alkoholu powierzonego przez Parę Młodą w czasie całego wesela. Drinki do ustalenia.

 

mojito

Słój Mojito - zazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.

 

pro secco

Słój Prosecco - zazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.

 

Lemoniada

Słój z Lemoniadązazwyczaj słój ustawiony na barze - wsad 5l.

 

roll bar

Roll Bar z piwem - zazwyczaj ustawiany na zewnątrz.

 

Jesteśmy otwarci na Wasze pomysły. Chętnie spełnimy kulinarne fantazje tak, aby ten dzień był taki jak sobie wymarzyliście.

 

Zapraszamy do kontaktu i rezerwacji terminu wesela

721 294 202

lub

restauracja@glamourhouse.pl

Pakiety pobytowe ZAPLANUJ SWÓJ WYJAZD

Cena Dnia Bez Śniadań
Cena Dnia Bez Śniadań
od 175 /noc
  • dowolna dł. pobytu
  • Bez wyżywienia
zobacz szczegóły
Cena Dnia z Śniadaniem
Cena Dnia z Śniadaniem
od 190 /noc
  • dowolna dł. pobytu
  • BB – Śniadanie w cenie
zobacz szczegóły
Przyjaźń
Przyjaźń
od 580 /pobyt
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Tylko we Dwoje
Tylko we Dwoje
od 750 /pobyt
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Przyjaźń voucher
Przyjaźń voucher
od 580 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Dotyk SPA
Dotyk SPA
od 1 070 /noc
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Tylko we Dwoje voucher
Tylko we Dwoje voucher
od 750 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Luksusowy wypoczynek
Luksusowy wypoczynek
od 1 070 /noc
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Glamour Love
Glamour Love
od 1 130 /pobyt
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Glamour Love voucher
Glamour Love voucher
od 1 130 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Spa dla Dwojga
Spa dla Dwojga
od 1 280 /pobyt
  • 2 noce
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Spa dla Dwojga voucher
Spa dla Dwojga voucher
od 1 280 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Romantyczne SPA
Romantyczne SPA
od 1 500 /pobyt
  • 1 noc
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Harmonia Duszy i Ciała voucher
Harmonia Duszy i Ciała voucher
od 1 480 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Harmonia Duszy i Ciała
Harmonia Duszy i Ciała
od 1 480 /pobyt
  • 2 noce
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Romantyczne SPA voucher
Romantyczne SPA voucher
od 1 500 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Ekskluzywny Weekend Glamour
Ekskluzywny Weekend Glamour
od 1 580 /pobyt
  • 2 noce
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Ekskluzywny Weekend Glamour voucher
Ekskluzywny Weekend Glamour voucher
od 1 580 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
Ajurweda weekendowe oczyszczanie
Ajurweda weekendowe oczyszczanie
od 2 000 /pobyt
  • 2 noce
  • HB – Śniadanie i obiadokolacja
zobacz szczegóły
Ajurweda weekendowe oczyszczanie voucher
Ajurweda weekendowe oczyszczanie voucher
od 2 000 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 250,00ZŁ
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 250,00ZŁ
od 250 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 500,00ZŁ
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 500,00ZŁ
od 500 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 750,00ZŁ
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 750,00ZŁ
od 750 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 1000,00ZŁ
VOUCHER UPOMINKOWY O WARTOŚCI 1000,00ZŁ
od 1 000 /szt.
  • dowolna dł. pobytu
zobacz szczegóły

ul. Rynkowa 92
62-082 Przeźmierowo, Polska

Zobacz na mapie
Newsletter

Dzięki powiadomieniom będziecie Państwo znali najnowsze oferty, promocje i wydarzenia w Glamour.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij