Spotkania wigilijne przy choince
Propozycja 1
Zupa: Barszcz wigilijny z uszkami i nadzieniem grzybowym LUB Krem grzybowy z nutą warzyw z dodatkiem białego wina, podany z łazankami
Danie główne: Złocisty karp marynowany, smażony na maśle, podawany z cebulką, ziemniakami pieczonymi w ziołach i zasmażaną kapustą LUB Filet z sandacza z sosem porowym, ryż jaśminowy, bukietem jarzyn
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni LUB MIX ciast świątecznych – 2 porcje na osobę
Cena 100 zł/os.
*przyjęcie trwa do 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 2
Zupa (1 rodzaj dla wszystkich): Zupa grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami LUB Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym LUB Toskańska z pomidorów pelati
Danie główne (4 do wyboru): Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkami / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Pierogi z kapustą i grzybami - wyrób własny (3 szt.)
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni LUB MIX ciast świątecznych – 2 porcje na osobę
Cena 155 zł/os.
*przyjęcie trwa do 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 3
Zupa (1 rodzaj dla wszystkich): Zupa grzybowa z nutą warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami / Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym /
Krem z cukinii z dodatkiem mleczka kokosowego i migdałami / Żurek staropolski / Toskańska z pomidorów pelati
Danie główne (5 do wyboru): Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Roladka z indyka faszerowana warzywami w sosie bazyliowym / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Pieczona golonka po bawarsku z kapustą zasmażaną / Tradycyjny zraz wołowy w ciemnym sosie / Rumsztyk wołowy z cebulką / Wołowina w sosie po burgundzku / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkami / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Łosoś podawany z ryżem jaśminowym i sosem porowym / Pierogi z kapustą i grzybami - wyrób własny (3 szt.) / Camembert w panierce z żurawiną / Grillowany ser halloumi z paskami marchewek i cukinii
Deser (1 rodzaj dla wszystkich): Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi / MIX ciast świątecznych – 2 porcje na osobę / Fondant czekoladowy / Mini Panna Cotta i Mini Creme Brulee w bufecie
Cena 170 zł/os.
*przyjęcie trwa do 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 4
Zupa (1 rodzaj dla wszystkich): Zupa grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami LUB Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym LUB Toskańska z pomidorów pelati
Danie główne (4 do wyboru): Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkami / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Pierogi z kapustą i grzybami - wyrób własny (3 szt.)
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni LUB MIX ciast świątecznych – 2 porcje na osobę
Zimny bufet (4 do wyboru): Rolada z kurczaka z szynką i zielonymi szparagami / Schab ze śliwką po duńsku / Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Mini tortille MIX - kurczak, tuńczyk, wege / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Śledzie po królewsku / Mus z wędzonego łososia na grzance / Ryba po grecku
Sałatka: Jarzynowa LUB Grecka
Cena 205 zł/os.
*przyjęcie trwa 7 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 3
Zupa (1 rodzaj dla wszystkich): Zupa grzybowa z nutą warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami / Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym /
Krem z cukinii z dodatkiem mleczka kokosowego i migdałami / Żurek staropolski / Toskańska z pomidorów pelati
Danie główne (5 do wyboru): Klasyczny De volaille z kurczaka (panierowane) / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Roladka z indyka faszerowana warzywami w sosie bazyliowym / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Pieczona golonka po bawarsku z kapustą zasmażaną / Tradycyjny zraz wołowy w ciemnym sosie / Rumsztyk wołowy z cebulką / Wołowina w sosie po burgundzku / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkami / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Łosoś podawany z ryżem jaśminowym i sosem porowym / Pierogi z kapustą i grzybami - wyrób własny (3 szt.) / Camembert w panierce z żurawiną / Grillowany ser halloumi z paskami marchewek i cukinii
Deser (1 rodzaj dla wszystkich): Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi / MIX ciast świątecznych – 2 porcje na osobę / Fondant czekoladowy / Mini Panna Cotta i Mini Creme Brulee w bufecie
Zimny bufet (6 do wyboru): Roladka drobiowa z polędwiczką i borowikami / Rolada serowa z kurczakiem / Rolada z kurczaka z szynką i zielonymi szparagami / Rolada z polędwiczki faszerowanej kurkami / Schab pieczony ze śliwką po duńsku / Schab nadziewany musem chrzanowym / Roladka z karkówki faszerowana leśnymi grzybami / Roladka wieprzowa z kurkami i tymiankiem / Polędwiczki wieprzowe z musem drobiowym i zielonym pieprzem / Ptysie z musem z wątróbki gęsiej i pikantnym korniszonem / Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Galarciki drobiowe / Szparagi w szynce / Burgerki z szarpaną wołowiną i sosem BBQ / Mini tortille MIX - kurczak, tuńczyk, wege / Pstrąg w ziołach / Rolada z sandacza faszerowana masłem łososiowym / Mus z wędzonego łososia na grzance / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Śledzie po królewsku / Łosoś w galarecie / Ryba po grecku / Ryba opiekana z octem i dodatkami w mini słoiczkach / Kalmary w panierce z ciasta piwnego z sosem czosnkowym / Jaja w sosie tatarskim / Roladka szpinakowa z twarogiem / Pomidor faszerowany kuskusem / Przekąski wegańskie z humusem
Sałatka (2 do wyboru):: Jarzynowa / grecka / niemiecka / cesarska
Cena 225 zł/os.
*przyjęcie trwa do 7 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)