Spotkania wigilijne przy choince
Propozycja 1
Zupa: Barszcz wigilijny z uszkami i nadzieniem grzybowym
Danie główne: Złocisty karp marynowany, smażony na maśle, podawany z cebulką, ziemniakami pieczonymi w ziołach i zasmażaną kapustą
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Cena 85 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 2
Zupa: Krem grzybowy z nutą warzyw z dodatkiem białego wina, podany z łazankami
Danie główne: Filet z łososia z sosem porowym, ryż jaśminowy, bukietem jarzyn
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Cena 100 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 3
Zupa: Zupa grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami LUB Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym
II Danie: Pierogi z kapustą i grzybami wyrób własny / Pstrąg w ziołach / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków / Kurczak w sosie muślinowym na bazie białego wina
Deser: Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi / Szarlotka / Makowiec
Zimny bufet (4 do wyboru): Śledź na 3 sposoby / Łosoś wędzony na grzance / Ryba po grecku / Galantyna drobiowa z sosem tatarskim / Schab ze śliwką po duńsku / Rolada z ciasta szpinakowego i łososia
Sałatka: Jarzynowa LUB Grecka
Cena 150 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 4
Zupa (1 do wyboru): Zupa grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami / Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym / Krem borowikowy / Żurek
II Danie: Pierogi z kapustą i grzybami wyrób własny ( 3 szt. ) / Pstrąg w ziołach / Łosoś podawany z ryżem jaśminowym i sosem porowym / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkami / Saszetka z kurczaka z gruszką i serem pleśniowym / Indyk w sosie kurkowym / Pieczona karkówka po wielkopolsku / Pieczona golonka po bawarsku / Smażony karp na maśle podawany z szarym sosem / Polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków / Kurczak w sosie muślinowym na bazie białego wina
Deser: Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi / Szarlotka / Makowiec / Sernik
Zimny bufet (4 do wyboru): Śledź na 3 sposoby / Łosoś wędzony na grzance / Ryba po grecku / Galantyna drobiowa z sosem tatarskim / Schab ze śliwką po duńsku / Rolada z ciasta szpinakowego i łososia
Sałatka: Jarzynowa LUB Grecka LUB Niemiecka LUB Kebab LUB Cesarska
Cena 165 zł/os.
*przyjęcie trwa 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)