Okres poprzedzający Święta Bożego Narodzenia to znakomita okazja do spotkania w gronie Pracowników Państwa Firmy, podsumowania roku i budowania planów na przyszłość. Jest to przede wszystkim okazja na wymiany serdecznych życzeń.
Zapraszamy Państwa serdecznie do spędzenia tych chwil w wyjątkowej atmosferze świątecznych dekoracji, przy blasku świec, w akompaniamencie kolęd. Nasz doświadczony personel dołoży starań, aby ta chwila była dla Państwa wyjątkowa.
Specjalnie na tą okazję przygotowaliśmy wigilijne menu, pełne wyjątkowych potraw, a przy tym w kilku wariantach cenowych.
Zapraszamy do rezerwacji terminów 693 569 580
menu do pobrania .
Spotkania wigilijne przy choince
Propozycja 1
Zupa: barszcz wigilijny z uszkami i nadzieniem grzybowym
Danie główne: złocisty karp marynowany, smażony na maśle, podawany z cebulką, ziemniakami pieczonymi w ziołach i zasmażaną kapustą
Deser: cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Napoje: kawa, herbata oraz woda, soki 0,25 l/os.
Cena 70 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 2
Zupa: krem grzybowy z nutą warzyw z dodatkiem białego wina, podany z łazankami
Danie główne: filet z łososia z sosem porowym, ryż jaśminowy, pappardelle warzywne
Deser: cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Napoje: kawa, herbata oraz woda, soki 0,25 l/os.
Cena 80 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 3
Przystawka: tatar ze śledzia, ogórek kwaszony i kwaśna śmietana
Zupa: krem buraczany, wędzony ser i kandyzowana gruszka
II Danie: halibut z pieca, na puree marchewkowo-groszkowym, podany z pieczonymi ziemniakami
Deser: kula czekoladowa, krem pomarańczowo piernikowy, owoce, crunch, lody kremowe z rodzinnej pracowni
Napoje: kawa, herbata oraz woda, soki 0,25 l/os.
Cena 100 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 4
Zupa: do wyboru na etapie ustaleń (1 porcja na osobę)
Grzybowa z nutą warzyw z dodatkiem białego wina, podana z łazankami
Barszcz wigilijny z uszkami i nadzieniem grzybowym, wyrób własny
Żurek na własnym zakwasie, z kiełbasą własnego wyrobu
Danie główne serwowane na platerach (2 p./os.)
Pierogi z kapustą i grzybami wyrób własny (3 szt. )
Filetowany pstrąg w ziołach
Marynowany filet z karpia, smażony na maśle z cebulką
Kurczak w sosie muślinowym na bazie białego wina
Polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków
Policzki wołowe z jałowcem i rozmarynem
Dodatki do dania głównego
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Ziemniaki z wody
Kapusta zasmażana z grzybami
Zestaw surówek.
Deser ( 1,5 p./os.)
Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi
Szarlotka z antonówek
Makowiec z kruszonką
Zimne przekąski (2 p./os.) do wyboru 4 dania plus 1 sałatka)
Rolada z ciasta szpinakowego i łososia
Łosoś wędzony na chrupiącej grzance
Tradycyjna ryba po grecku
Śledź pod pierzynką
Galantyna drobiowa z sosem tatarskim
Schab ze śliwką po duńsku
Sałatka jarzynowa, grecka, niemiecka (wybór jednej z nich)
Pieczywo , masło
Napoje: kawa, herbata bo, woda, soki 0,25 l
Cena 130 zł/os.
*przyjęcie trwa 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 5
Zupa (do wyboru na etapie ustaleń) 1 porcja na osobę
Grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina, podana z łazankami
Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym, wyrób własny
Żurek na własnym zakwasie, z kiełbasą własnego wyrobu
Krem z borowikami z polskich lasów.
Bulion rybny z warzywami Julienie i pulpecikami.
Danie główne serwowane na platerach (2,5 p./os.)
Pierogi z kapustą i grzybami wyrób własny (3 szt.)
Pierogi ze szpinakiem i wędzonym łososiem (3 szt.)
Pierogi z oscypkiem i kapustą (3 szt.)
Filetowany pstrąg w ziołach
Smażony karp na maśle podawany z szarym sosem
Łosoś podawany z ryżem jaśminowym i sosem porowym
Sandacz w sosie kardynalskim
Saszetka z kurczaka z gruszką i serem pleśniowym
Kurczak w sosie muślinowym na bazie białego wina
Indyk w sosie kurkowym
Tradycyjny zraz staropolski
Pieczona karkówka po wielkopolsku
Pieczona golonka z warzywami
Polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków
Policzki wołowe duszone w winie z suszonymi pomidorami, grzybami i cebulką.
Dodatki do dania głównego
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem , ziemniaki zapiekane z ziołami, frytki, pyzy (do wyboru 3)
Mix surówek, kapusta zasmażana z grzybami, buraczki z chrzanem, groch z kapustą
Deser (2 p./os. ) mix ciast wigilijnych
Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi
Szarlotka z antonówek
Makowiec z kruszonką
Sernik „Pani Basi”
Zimne przekąski 3 p./os. do wyboru 6 dań plus sałatka
Tatar ze śledzia na razowej grzance
Rolada z ciasta szpinakowego i łososia
Terrina z białej ryby i wędzonego dorsza
Karp w zalewie octowej podany z marynatami i wędzoną śliwką
Bliny ze gęstą śmietaną i kawiorem
Tagliata z łososiem
Placuszki z musem z karpia
Krokiety z farszem grzybowym
Wędzone ryby i mięsa z naszej wędzarni
Roladka z indyka pieczona z fetą i cukinią w oliwce z chilli i kolendry
Schab ze śliwką po duńsku
Tatar wołowy serwowany na pumperniklu
Duet mięs slow cooking
Rostbef medium z sosem musztardowo-jogurtowym
Terrina z sarniny
Domowy pasztet z żurawiną
Sałatka jarzynowa, niemiecka, kebab, cesarska , grecka ( do wyboru jedna )
Pieczywo, masełko
Napoje Kawa, herbata
Woda, Soki 0,25 l
Cena 150 zł/os.
* przyjęcie trwa 5 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Więcej szczegółów pdf