REKOMENDACJA

W grupie restauracji z Poznania i okolic, rekomendowanych w „Żółtym Przewodniku” na rok 2017, znalazła się Restauracja Glamour.

Przewodnik Gault&Millau to jedna z dwóch niezwykle prestiżowych serii wydawniczych (obok Michelina), recenzujących rynek gastronomiczny i hotelarski oraz potrawy regionalne.

System oceny obiektów opiera się na punktach i czapkach. Restauracje, które znalazły się w „żółtej książce” otrzymały co najmniej 10 na 20 możliwych punktów. Po przekroczeniu tej granicy lokale dostają dodatkowo od 1 do 5 czapek. Jednym słowem, im więcej czapek, tym lepsza ocena profesjonalistów z Gault&Millau.

Przewodnik Gault&Millau powstał ponad 50 lat temu we Francji. Obecnie recenzuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji, to najkrótszy opis tego, jak powstaje książka. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Ich liczba wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.

Warto podkreślić, że miejsca w przewodniku nie można kupić zapraszając do siebie inspektorów.

Zapamiętajmy, że przewodnikowi przyświeca hasło „Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena!”

Premiera III edycji Gault&Millau Polska odbyła się 27 listopada. Towarzyszyło jej wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce. W nowej edycji przewodnika znalazło się najlepszych 460 polskich restauracji.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij